Vážení cestovatelé,

ostrov Sokotra je jedním z přírodních divů světa, ostrov známý pro jeho biologickou rozmanitost a jedinečný ekosystém. Zatímco turisté obdivují úžasně a krásné pohoří, bílé, písečné pláže a nádhery mořského života lákají potápěče a nadšence šnorchlování.

Sokotra se nachází jihovýchodně od Jemenu v Indickém oceánu (viz mapa zde). Leží 350 km od nejbližšího pobřežního města v Jemenu, al-Mukalla. Souostroví Sokotra se skládá z hlavního ostrova Sokotra, který se rozkládá na ploše 3625 km2, a dalších menších ostrovů, které administrativně patří pod Sokotru: Abudl Kuri, Samha a Darsa. Pro další informace o Sokotře můžete navštívit internetové stránkách Socotra Governance & Biodiversity Project.

Sokotra Trek Tours je místní cestovní kancelář řízena mladými Sokotránskými muži, kteří, na základě jejich místní zkušenosti, poskytují ekologické služby cestovního ruchu cestovatelům, kteří navštíví ostrov jako jednotlivci nebo ve skupině. Sokotra Trek Tours nabízí eko-výlety s ohledem na zachování jedinečnosti Sokotry a jeho křehké ekologické prostředí. Všichni průvodci, řidiči, kuchaři a potápěči jsou zkušení, dobře vycvičeni a dobře vybaveni.

Sokotra Trek Tours může poskytnout všechny potřebné služby, včetně víz, letenek, ubytování, 4×4 dopravy, tábornického vybavení, velbloudů, rybářských lodí a dobře vyškolených průvodců. K dispozici je celá řada výletů a prohlídky jsou na míru dle vašich zájmů, např. pěší turistika, trekking, průzkum jeskyní, výlet na velbloudech, rybaření, výlety lodí, pozorování ptáků, botanické exkurze, potápění, šnorchlování a návštěvy beduínských lidí.

Neváhejte nás kontaktovat na těchto e-mailech: tours@socotra-trek.com nebo socotra.trek@gmail.com.

×

Hello, I'm here to answer all your questions about Socotra. Let's chat!

× Chat with Adnan